
Η λειτουργία ενός εστιατορίου μπορεί να είναι συναρπαστική αλλά και απαιτητική, ειδικά στη σημερινή αγορά, που είναι άκρως ανταγωνιστική και οι πελάτες ψάχνουν πάντα κάτι το διαφορετικό.
Ξέρεις καλύτερα από εμάς ότι για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό πρέπει να καινοτομείς, για να κερδίζεις κάθε μέρα την προσοχή νέων πελατών και να επιβεβαιώνεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν οι θαμώνες της επιχείρησής σου.
Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε ορισμένες πολύ απλές ιδέες, που μπορούν όμως να κάνουν μεγάλη διαφορά και να αφήσουν το κοινό σου με το στόμα ανοιχτό! Ξεκινάμε;
1. Διοργάνωσε θεματικές βραδιές
Η διοργάνωση θεματικών events, όπως καραόκε, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκπλήξεις ευχάριστα τους πελάτες του εστιατορίου σου και να επιστρέφουν για περισσότερα.
Μια ακόμη καλή ιδέα είναι να οργανώσεις βραδιές με ζωντανή μουσική ή βραδιές stand-up comedy. Έτσι, θα προσφέρεις μια μοναδική εμπειρία και μπορεί οι πελάτες ακόμη και να σε ψάξουν στα social media, για να ενημερώνονται για όλα όσα ετοιμάζεις στη συνέχεια!
2. Πρόσφερε ειδικά μενού
Δημιούργησε εποχιακά ή περιορισμένης διάρκειας μενού που διαθέτουν μοναδικά πιάτα, καινοτόμους συνδυασμούς γεύσεων ή ένα συστατικό… έκπληξη! Οι πελάτες θα ενθουσιαστούν δοκιμάζοντας κάτι νέο και διαφορετικό και είναι πολύ πιθανό να σε ξαναπροτιμήσουν.
3. Διοργάνωσε μαθήματα μαγειρικής
Μπορείς να προσφέρεις μαθήματα μαγειρικής όπου οι πελάτες θα μάθουν να φτιάχνουν δημοφιλή πιάτα ή ακόμη και να δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές συνταγές. Μπορείς ακόμη και να δώσεις μορφή διαγωνισμού στο event!
4. Διοργάνωσε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας
Έχεις σκεφτεί να συνεργαστείς με μικρές ζυθοποιίες ή οινοποιεία της περιοχής σου για να προσφέρεις βραδιές γευσιγνωσίας μπύρας ή κρασιού στους πελάτες του εστιατορίου σου;
Με αυτήν την κίνηση, αποδεικνύεις ότι υποστηρίζεις έμπρακτα τα τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα προσφέρεις στους πελάτες σου μια ξεχωριστή εμπειρία, που δε μπορούν να βρουν σε οποιοδήποτε εστιατόριο.
Μόνο μην ξεχάσεις να φροντίσεις οι γεύσεις του ποτού να συνδυάζονται και να αναδεικνύουν τις γεύσεις των πιάτων σου!

5. Δημιούργησε το Signature πιάτο σου
Γνωρίζεις καλύτερα από εμάς ότι μια επιχείρηση, προκειμένου να ξεχωρίσει, χρειάζεται να προσφέρει στον πελάτη κάτι που δε μπορεί να βρει πουθενά αλλού.
Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα Signature πιάτο, εμπνευσμένο από την ιστορία και τη φιλοσοφία του εστιατορίου σου, που θα εκπλήξει τους ουρανίσκους των επισκεπτών σου και θα το γνωρίζουν με το όνομά του!
6. Δημιούργησε πρόγραμμα επιβράβευσης
Μήπως οι πελάτες που σε στηρίζουν σταθερά αξίζουν την επιβράβευση από σένα; Μπορείς, λοιπόν, να ανταμείβεις τους πιστούς πελάτες με εκπτώσεις, προσφορές, δωρεάν παροχές ή ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς.
Έτσι, θα κατανοήσουν ότι τους εκτιμάς και ότι δείχνεις την ευγνομωσύνη σου για την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν.
7. Φτιάξε Happy Hour προσφορές
Υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στο ωράριο λειτουργίας του καταστήματός σου που πελάτες και παραγγελίες μειώνονται; Τότε ίσως πρέπει να σκεφτείς τη λύση του Happy Hour.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι σε ώρες εκτός αιχμής, μπορείς να δημιουργήσεις προσφορές, ώστε να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες. Αλλά μην ξεχάσεις να εξασφαλίζεις ότι με κάποιο τρόπο το κοινό σου θα γνωρίζει για αυτές τις προσφορές.
Ένας τρόπος είναι να το ανακοινώσεις και να το διαφημίσεις μέσω των social media της επιχείρησής σου. Αν, όμως, χρησιμοποιείς το αυτόματο σύστημα μενού και παραγγελιών του Menu Place, το έργο σου γίνεται πολύ πιο εύκολο.
Γιατί; Γιατί μπορείς γρήγορα και απλά να προσθέσεις τις Happy Hour προσφορές σου στο ψηφιακό μενού σου κι έτσι θα είσαι βέβαιος πως όλοι οι πελάτες σου το γνωρίζουν!
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις υπηρεσίες του Menu Place και όλα τα προνόμια που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σου, κάνε κλικ εδώ και ζήτησέ μας DEMO!